08 de maig 2008

Brown no pensa en "green"





M'ha semblat molt interessant la notícia Brown impone mano dura contra el consumo de cannabis present a l'edició de El País d'avui. Presentada com una notícia secundària i anecdòtica, en el fons mostra la manera de funcionar dels nostres governants, més preocupats en la seva popularitat i bona relació amb els media que no pas en aplicar lleis justes que facilitin la convivència entre ciutadans.

Resulta que ara fa uns anys el Regne Unit va iniciar el camí cap a la despenalització del cànnabis, i ho va fer a petició de la polícia "harta perder el tiempo con fumadores de porros cuando tiene asuntos mas urgentes que afrontar". Sembla que tot plegat no ha produït cap problema més enllà d'un augment de les plantacions privades ( i per tant un descens del tràfic il·legal vinculat a les màfies dels narcòtics). Tanmateix Brown vol tfer marxa enrrere respecte a les reformes pro-despenalitzadores per una simple raó política: "el apoyo de los influyentes tabloides, la prensa populista y chovinista, que apoyaban a Tony Blair pero no a él"

Es dona el cas que fins i tot "los asesores del Gobierno opinan que el skunk (marihuana, herba) no es ahora más fuerte que en el pasado, y que el supuesto vínculo del consumo de cannabis y las enfermedades psicóticas es "probable pero débil". Además, aseguran que juega un papel "modesto" en el desarrollo de esas enfermedades en el conjunto de la población." Per tant, tornar a la prohibició no té cap raó de ser i fins i tot pot complicar encara més les feines de la polícia britànica. Tot i això, Brown el que vol és el suport de la premsa per a poder guanyar les pròximes eleccions - sobretot de la patacada del laborisme a les muncipals d'ara fa pocs dies - i poc li importa el que diguin els seus assessors, per assenyat que sigui. És per això que un membre del partit liberal demòcrata pidió ayer irónicamente al Gobierno que desmantele el organismo asesor sobre drogas y lo sustituya con un consejo asesor "formado por los directores de los periódicos".