22 d’abril 2008

Les mones de la Brunete Mediàtica






No ha estat notícia de portada, però aquests dies els mitjans n'han parlat. El govern de Gibraltar ha decidit eliminar a 25 dels 200 micos que poblen aquest emplaçament britànic al sud de la Península Ibèrica. Segons el govern gibraltareny, la població de mones s'ha disparat i aquestes amenacen de baixar de la roca - on viuen plàcidament tot pidolant als turistes- fins al poble i assaltar les cases dels llanitos.

Davant aquesta mesura, els ecologistes s'han movilitzat. L'animal es troba en perill d'extinsió i és l'únic primat - exceptuant l'home- que habita a Europa. Aquesta és la notícia. Tanmateix la brunete mediàtica sempre té altres formes de veure les coses...

La majoria de mitjans, tant premsa com TV, han donat gran importància a una simple llengenda que diu que la fi de les mones a la Roca significarà que aquesta tornarà a sobirania dels reis d'Espanya. Així mateix comença la notícia El Mundo :




" Dicen que cuando los monos abandonen Gibraltar, los británicos también dejarán su colonia"



En canvi el diari ABC, que sí es fa eco de les protestes ecologistes, acaba atacant directament a les pobres mones tot posant a l'assumpte la seva cullerada nacional-catolicista:

"Pero un incremento de la sensibilización medioambiental y el brusco declive de la presencia militar británica vieron cómo en la década de 1990 estos animales disfrutaban del sexo libre e incluso eran cada vez más alimentados por el creciente turismo que vivió la Roca a partir de 1985.
El mes pasado, el Gobierno gibraltareño amenazó con poner fin a la orgía sexual y reproducción sin freno de estos macacos y anunció que 25 monos se enfrentaban a una ejecución sumaria"


ABC ve a dir, sense embuts, que a manca d'odre militar i amb l'introducció de noves idees progressistes les mones han deixat enrere la castedat i s'han tornat uns hippies abocats a una frenética onada de promiscuitat infinita - segones lectures les que es vulguin-. El diari de Vocento no dubta en usar termes com "sexe lliure" i "orgía sexual" aplicats a les mones quan el suposat problema és una tasa de reproducció alta, que és del què s'hauria d'informar... o no?
Tanmateix, ja unes setmanes abans El Mundo insinuava certa promiscuitat extrema de les mones gibraltarenyes al titular 'Los monos de Gibraltar espían los gritos orgásmicos de las hembras' una informació que en realitat explicava com els mascles d'aquesta espècie poden saber quines femelles estàn en època fèrtil pel sons que emeten mentre tenen sexe, que no és més que una interessant vessant evolutiva...

No cal ni dir que les mones tenen tot el dret a fruïr del sexe lliure en totes les seues modalitats, però la qüestió aquí és una altra: Gibraltar. La roca és una d'aquelles ferides obertes que fa mal al nacionalisme espanyol i a la seva premsa afí, que no pot ni donar una simple notícia sense posar-hi cullerada... per patètica que sigui.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanta que ens informis de la constant manipulació que fan els mitjans de la realitat i de com enfoquen la informació per on els hi és més convenient. Però encara m'agrada més que defensis amb tant humor a les mones de Gibraltar. Hauré d'aprendre de tu per pendre'm tot el tema dels animals amb més conyeta, gràcies de veritat!

Mar Mampel

@SergiCabeza ha dit...

Molt bonic això dels micos, pero canvia'm el link, això de segia..